Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Η σελήνη ρυθμίζει τον ύπνο μας, της Πετρίνας Καλαμβοκίδη - The moon regulates our sleep, Petrinas Kalyakokidis - there is a translator on the website - La luna governa il nostro sonno di Petrina Kalamvokidi - viene tradotto in sito web



Νέα δεδομένα για την καθημερινότητά μας φέρνει νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι διάφορες φάσεις της Σελήνης δεν έχουν την παραμικρή επίδραση στη διάθεσή μας, αλλά μόνο στα ωράρια του ύπνου μας.
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ
  Σύμφωνα με την αστρολογία, η Σελήνη ελέγχει τα συναισθήματά μας και συμβολίζει τη σχέση ανάμεσα στο παιδί και στη μητέρα, με αποτέλεσμα οι διάφορες φάσεις της να μας προκαλούν συχνά συναισθηματικές μεταπτώσεις και εναλλαγές στη διάθεση. Μπορεί επίσης να μας κάνει περισσότερο ή λιγότερο διαισθητικούς ή πνευματικά διαυγείς.
  Άλλοι επιστημονικοί κλάδοι ωστόσο έρχονται να αμφισβητήσουν τα λεγόμενα των αστρολόγων.
   Ερευνητές του Eastern Ontario Research Institute, με επικεφαλής τον Ζαν Φιλίπ Σαπό, παρατήρησαν τη συμπεριφορά 5.812 παιδιών και των δύο φύλων από πέντε ηπείρους, διάφορες κοινωνικές τάξεις, διαφορετικά επίπεδα σωματικής δραστηριότητας και διαφορετικές συνήθειες ύπνου.
  Η επιλογή παιδιών για την έρευνα δεν έγινε καθόλου τυχαία, καθώς, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα παιδιά είναι περισσότερο επιρρεπή σε αλλαγές συμπεριφοράς εξαιτίας της έλλειψης ύπνου σε σχέση με τους ενηλίκους.
   Η έρευνα διήρκεσε 28 μήνες, δηλαδή 28 σεληνιακούς κύκλους, καθένας εκ των οποίων χωρίστηκε σε τρεις φάσεις - πανσέληνος, ημισέληνος και νέα Σελήνη.
  Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η μέση διάρκεια ύπνου τις μέρες γύρω από την πανσέληνο παρουσίαζε μείωση κατά μέσο όρο πέντε λεπτά, διαφορά δηλαδή που στατιστικά δεν υπερβαίνει το 1%, ενώ σε ό,τι αφορά τη διάθεση ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα δεν παρατηρήθηκε η παραμικρή αλλαγή. Δεν απειλεί την υγεία
  Ο Σαπό εξήγησε ότι η διαφορά των πέντε λεπτών δεν συνιστά «απειλή για την υγεία», ενώ τόνισε ότι από την έρευνα της ομάδας του δεν προέκυψαν πειστικά στοιχεία που να δείχνουν ότι η Σελήνη επηρεάζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων.
  «Οι συμπεριφορές επηρεάζονται κατά κύριο λόγο από πολλούς άλλους παράγοντες, όπως γονίδια, μόρφωση, εισόδημα και ψυχοκοινωνικές παράμετροι, και όχι από βαρυτικές δυνάμεις» πρόσθεσε, ενώ σε ό,τι αφορά την κοινή πεποίθηση ότι οι φάσεις της Σελήνης έχουν πράγματι επίδραση στην ανθρώπινη συμπεριφορά, επισήμανε ότι προέρχεται από τη λαϊκή παράδοση.
http://seliniartemisekati.blogspot.gr/- Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.140,169

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου